Ukens Kjendis

Innlegget er i kategorien Ukens Kjendis

 

Ukens kjendis er Alex Pettyfer!
Alexander Richard «Alex» Pettyfer (født 10. april 1990) er en engelsk skuespiller. Han opptrådte på teater og i TV-produksjoner før han fikk hovedrollen som «Alex Rider» i filmen Stormbreaker. Filmen hadde verdenspremiere i 2006.

Pettyfer ble født i Stevenage i Hertfordshire, og er sønn av skuespiller Richard Pettyfer og den tidligere fotomodellen Lee Robinson. Han har også en yngre halvbror, James Ireland, fra sin mors ekteskap med eiendomsutvikleren Michael Ireland. Forfatteren av boken Stormbreaker, Anthony Horowitz, beskrev Pettyfer som en person som kom fra «en bemerkelsesverdig samling gener». Pettyfer begynte sin karriere som barnemodell i en alder av syv år, og sto modell for merker som Gap, etter at han møtte Ralph Lauren i en lekebutikk i New York.
Karriere 

I 2005 gjorde Pettyfer sin profesjonelle skuespillerdebut etter at han avsluttet sin modellkarriere, og opptrådte i den britiske TV-produksjonen av Tom Brown's Schooldays, der han spilte hovedrollen som «Tom Brown». Han fikk positive kritikker for rollen. I juni 2005 fikk han sin til i dag mest framtredende rolle, som MI6s tenåringsspion «Alex Rider» i filmen Stormbreaker, basert på romanen av Anthony Horowitz. Han var én av 500 som var på audition til rollen. Pettyfer valgte å opptre i Stormbreaker framfor den kommende filmen Eragon, siden Stormbreaker skulle spilles inn i England og på Isle of Man, mens Eragon skulle spilles inn i Tsjekkia, og Pettyfer har flyskrekk. Stormbreaker hadde premiere den 21. juli 2006 i Storbritannia, og den 13. oktober 2006 i Norge.
Personlig liv 

Pettyfer, som har beskrevet seg selv om «atletisk», bor i Windsor i Berkshire, og går på Shiplake College ved Henley-on-Thames i Oxfordshire.

Etter at Pettyfer fullførte innspillingen av Stormbreaker, nektet han å diskutere filmen med noen på skolen, og henviste til et råd han hadde fått fra sin medskuespiller i filmen, Ewan McGregor, om at han skulle skille klart mellom profesjonelt og privatliv. Pettyfer har i etterkant valgt å slutte på skolen for å konsentrere seg om filmkarrieren i tillegg til å studere drama på heltid.

  År                  Tittel                                             Rolle
2006           Stormbreaker                                 Alex Rider        
2005          Tom Brown's Schooldays            Tom Brown
2007          Wild Child                                         Freddy
2009          Tormented                                        Bradley
2011           I Am Number Four                         John Smith/Number Four
2011            Beastly                                             Kyle Kingson/Hunter
2011           In Time                                              Fortis

 

 

- IKRO♥

 

Ida Kristine Råket Oldervik

14, Aure

Jeg er en jente på 14år, her for du vite om meg og hverdagen min, og andre ting om faller inn ;)

Legg til som venn

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

Bloggdesign fra


Copyright

blogg.no leverer teknologien bak IKRO♥. Bloggen skrives av © Ida Kristine Råket Oldervik og er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.
hits